Bedrijfsportretten op een ontspannen manier

Als je bedrijf binnenkort een nieuwe website krijgt, of je hebt veel nieuwe medewerkers, dan kan het een goed idee zijn om van iedereen nieuwe foto’s te laten maken. Maar medewerkers van een (groot) bedrijf zijn er vaak niet happig op om op te foto te gaan. Dit kan zijn omdat ze ontevreden zijn over een eerdere foto of omdat ze niet goed weten waar de foto voor gebruikt wordt. Hoe ga je daar mee om?

Onzekerheid voor de camera
De meeste mensen vinden het niet prettig om gefotografeerd te worden. Ze hebben het gevoel dat ze zelf weinig tot geen invloed hebben. Ook kan het zo zijn dat ze niet blij zijn met een foto die eerder genomen is. Maar er zijn meer aanleidingen voor onzekerheid voor de camera. Veel mensen vinden het bijvoorbeeld niet prettig om zich teveel in de kijker te spelen - dat denken ze in elk geval. Ook zijn mensen zich vaak erg bewust van de camera, waardoor het zelfvertrouwen daalt. Als iemand zichzelf niet fotogeniek vindt, dan draagt dit vaak ook bij aan onzekerheid voor de camera. En kun je je de schoolfotografie van vroeger nog herinneren, waarbij je geen enkele controle hebt over de uitkomst? Zo fotografeer ik niet. Mijn ervaring als bedrijfsfotograaf is dat je van iedere medewerker een mooie foto kunt maken. Speciaal hiervoor heb ik de PIB-methode ontwikkeld.

De PIB-methode voor natuurlijke foto’s
Met de PIB-methode krijgt degene die wordt gefotografeerd de controle. Zij bepalen wat ze willen laten zien, waardoor je een natuurlijk, professioneel en waarheidsgetrouw bedrijfsprofielportret maakt. De PIB-methode staat voor: persoonlijkheid, imago en beeldcommunicatie. In het kort: wie ben je, hoe wil je bekend staan en hoe wil je overkomen? Hier communiceer ik over met de medewerker die ik ga fotograferen. Op deze manier krijg je foto’s die de persoonlijkheid van die persoon vastlegt. Persoonlijke aandacht is dus heel belangrijk bij het nemen van bedrijfsprofielportretten. Ik neem voldoende tijd om de te fotograferen personen op hun gemak te stellen en heb echte aandacht voor ze. Hier kun je meer lezen over mijn PIB methode.

De locatie vaststellen
Als is besloten wat voor soort bedrijfsprofielportretten we gaan maken, dan is het tijd om de locatie te bepalen. Vaak is dit in het bedrijf zelf. Veel mensen vinden het prettig om foto’s te maken in een veilige ruimte, zoals een plek die is afgesloten tegen inkijk. Niks is zo vervelend en onpersoonlijk als een foto maken terwijl een rij collega’s staat toe te kijken. Wil je weten wat ik kan betekenen voor jouw bedrijf? Vraag dan een offerte aan voor de bedrijfsportretten van Portret in Bedrijf.

PIB

Met behulp van de PIB methode (Persoonlijkheid, Imago  & Beeldcommunictatie) kom je authentiek in beeld voor de juiste merkbeleving van jouw bedrijf.

Contact

Portret in Bedrijf
Den Haag
06 41421342
info@portretinbedrijf.nl
KvK 24337089
BTW 132973200 B01

Social

LinkedIn