Poseren voor je foto
is maatwerk

Hoe natuurlijker, hoe beter.


Eén zoekopdracht op Google en je vindt honderden artikelen over hoe je moet poseren voor een foto. Hoe je je onderkin kunt wegwerken, de ‘powerpose’ moet aannemen of je nek lang maken. Ik waag mij er zelf niet aan en geef nooit van tevoren tips aan mijn klanten. Waarom? 
 
Geposeerd is onnatuurlijk 
 
Natuurlijk zijn er genoeg trucs om mooier op een foto te staan. Zo ga je natuurlijk niet onderuit gezakt op een bank hangen. Maar een lijst met ‘poseertips’ gaat voor mij te ver. Mijn klanten zijn geen fotomodellen. Ze gaan niet iedere dag op de foto, dus het geven van een lijst aan tips kan juist averechts werken. Iemand kan verstarren door al die tips in het achterhoofd. Met als resultaat een onnatuurlijke geposeerde foto waarvan je dan achteraf zegt: "dat ben ik niet". 
 
Jezelf zijn op de foto 
 
Wat voor mij enorm belangrijk is bij het maken van portretfoto’s, is dat jij er zo natuurlijk mogelijk uitziet. Juist het poseren kan afbreuk doen aan jouw authentieke uitstraling. Door bijvoorbeeld een bepaalde houding aan te nemen of op een vooraf besproken manier te kijken, kan het heel onnatuurlijk ogen.    
 
Dynamische houding 
 
Natuurlijk let ik wel op de manier waarop je staat of kijkt. Ik let op de logische dingen. Bijvoorbeeld dat je mooi recht op de foto staat.  
Van tevoren bespreek ik met jou hoe jij het liefste op de foto staat. Ik kijk wat bij jou past en zorg ervoor dat je je op je gemakt voelt. En voor een wat dynamischer houding start ik vaak met een schuine houding ten opzichte van de camera. 
 
Toch een tip 
 
Poseertips ga ik je niet geven. Tijdens de shoot bekijken we hoe we jou het beste in beeld kunnen brengen. En dat doe ik door er met jou over in dialoog te gaan en de foto's steeds aan je terug te koppelen. Dus de enige tip die ik je wil geven is: 
 
" Denk aan je professionele waarde, je doelgroep en ontspan"  

Wil je toch wat basic tips over poseren? lees dan: Hoe moet ik poseren?

PIB

Met behulp van de PIB methode (Persoonlijkheid, Imago  & Beeldcommunictatie) kom je authentiek in beeld voor de juiste merkbeleving van jouw bedrijf.

Contact

Portret in Bedrijf
Den Haag
06 41421342
info@portretinbedrijf.nl
KvK 24337089
BTW 132973200 B01