TIPS VOOR DE JUISTE POSES VOOR DE CAMERA

“Hoe wilt u me hebben?” Een vraag die vaak gesteld wordt als ik een persoon ga portretteren. Altijd blijkt weer; het blijft lastig om te poseren voor een fotograaf. Mensen hebben immers het idee dat, wanneer ze er bewust moeite voor doen, het nooit een leuke foto wordt.

“De leukste foto’s van mij worden altijd op vakantie gemaakt of als ik het niet doorheb.” Het gaat dan over de ontspannen houding die ze dan waarschijnlijk hebben gehad.

Het gaat dan ook vaak om foto’s die men graag gebruikt voor bijvoorbeeld het LinkedIn profiel. Zelf vind ik dat voor dit doel wel eens tegenvallen, je kan ook te ontspannen zijn.

Nu zijn er een paar manieren om voorbereid een fotosessie te betreden. Zodat u het van te voren minder lastig vind om te poseren. En er meer ontspannen aan begint.

Tip 1.
Trek uw lichaam aan een denkbeeldig touwtje omhoog en duw de borst naar voren. Blijf goed doorademen terwijl u ook uw buik inhoud. Dit verbetert de houding en geeft zelfvertrouwen.

Tip 2.
Voorkom echter wel een dubbele kin. Zelfs wie hem niet heeft kan er een creëren. Het lijkt wel yoga maar wanneer u de borst naar voren houd, helt u vanuit de heupen lichtelijk naar voren (richting de camera) en zorg ervoor dat u uw hals strekt.

Tip 3.
Let erop dat een fotograaf u, zoveel mogelijk, neerzet in uw natuurlijke houding. Een verbeterde versie van de houding die bij u past zeg maar. Laat u nooit manouvreren in een houding die niet goedvoelt. Bedenk wat u met de houding zou kunnen uistralen en bekijk of u dat wilt. U straalt er altijd iets specifieks mee uit.

Wilt u hierover meer weten, bekijk ook het Blog:
“Je krijgt geen tweede kans voor een eerste indruk”.

PIB

Met behulp van de PIB methode (Persoonlijkheid, Imago  & Beeldcommunictatie) kom je authentiek in beeld voor de juiste merkbeleving van jouw bedrijf.

Contact

Portret in Bedrijf
Den Haag
06 41421342
info@portretinbedrijf.nl
KvK 24337089
BTW 132973200 B01