Wel of geen visagist bij jouw fotosessie?

Het is een vraag die ik weleens krijg. ‘Regel jij ook een visagiste bij mijn fotosessie?’ En mijn standaard antwoord is meestal: ‘nee’. Niet dat ik het niet kàn regelen uiteraard. Ik werk graag samen met een zeer professionele visagiste. Maar omdat ik wil dat jij jezelf herkent in de foto. En als jij jezelf herkent, doen anderen dat ook.

Je imago met je identiteit verbinden

Hoe jij werkelijk bent, dat is je identiteit. Hoe de buitenwereld jou ziet, dat is imago. Zit hier een verschil in? Dan is het tijd om je identiteit te verbinden met je imago. Het gevaar van een visagiste inhuren – en dan vooral één die niet met jou op één lijn ligt – is dat je jezelf niet meer herkent op de foto. Prachtig natuurlijk, zo’n glamour shoot vol in de make-up en geföhnd haar, maar bèn jij het nog?

Zodra je een visagist de overhand geeft bestaat het gevaar dat je verandert in iemand die je klanten nooit meer gaan zien. Want hoe prachtig je ook op de foto staat met je nieuwe gezicht, nieuwe haar en misschien zelfs nieuwe kleding, hoe zie jij er de dag erna uit? Ben jij een type die normaal nooit make-up draagt? Of als man, ben jij niet een type van ‘jasje-dasje’? Wijken je foto’s zo enorm af van hoe jij er in het echt uitziet, dan kunnen de foto’s wel in de prullenbak. Je (potentiële) klanten gaan je nooit herkennen bij de eerste live ontmoeting. En dat is enorm zonde.

Zorg voor een overtuigend persoonlijk merk

Misschien heb je al eens eerder branding foto’s laten maken. En gebruik je toch liever die vakantiefoto op LinkedIn, omdat je je niet herkent in de foto. Maar nu heb je de behoefte aan levendigere en een groter aantal professionele foto’s waar jij jezelf wél in terug ziet; persoonlijk en als ondernemer.

Ik zorg ervoor dat jij beeldmateriaal hebt, waar JIJ op staat. Die jouw business branding ondersteunen en jou herkenbaar en goed op de kaart zetten. Om tot de kern van jouw verhaal te komen, blijf ik doorvragen over jouw waarom, hoe en wat. Ik maak niet alleen technisch goede foto’s, maar het is voor mij ook belangrijk dat de foto’s bij jou passen als ondernemer. Heb je dan toch behoefte aan een fijne visagiste? Dan zorg ik ervoor dat de visagiste natuurlijk kan werken en precies weet wat jij wilt uitstralen.

Blijf dus dicht bij jezelf en denk goed na of je een visagiste wilt inschakelen.

Wil je meer weten over authentieke business branding fotografie? Neem gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken. We brengen jouw verhaal, strategie en wensen specifieker in kaart en wat en wie er nodig is om het juiste verhaal te vertellen.

PIB

Met behulp van de PIB methode (Persoonlijkheid, Imago  & Beeldcommunictatie) kom je authentiek in beeld voor de juiste merkbeleving van jouw bedrijf.

Contact

Portret in Bedrijf
Den Haag
06 41421342
info@portretinbedrijf.nl
KvK 24337089
BTW 132973200 B01