"what you see is what you get."

OVER MIJ

Zakelijke fotografie wordt vaak gezien als een vrij strakke saaie manier van fotograferen. Dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Ik maak de foto’s juist persoonlijk en authentiek, met als motto: what you see is what you get.
Oftewel, je zegt dit, laat het dan ook zien.

Creatie

Omdat we als mens visueel zijn ingesteld, willen we vanaf een foto kunnen zien wat we van iets of iemand kunnen verwachten. Daarom mag er geen ruis in een foto zitten. Het moet uitstralen: dit is wie we zijn en dat mogen we ook laten zien. Daarmee zorgen we dat de klanten ons gaan vertrouwen, zijn we betrouwbaar en consistent, en weten mensen wat ze aan ons hebben. Dat vind ik mooi, en wil ik overbrengen.

Ik hou heel erg van creëren. Desondanks ben ik nooit het type fotograaf geweest dat de hele dag een camera om haar nek heeft hangen. Dat past niet bij mij. Foto’s moeten iets duidelijks communiceren. Daarin ben ik nogal pragmatisch ingesteld. Door eerst in gesprekken met mensen contact te maken met de drijfveren en verwachtingen van mensen, komt er iets heel anders naar buiten dan dat je iemand gewoon vastlegt.

"Ik ben enorm gepassioneerd over de uitstraling van mensen.
Als iemand vervolgens van de plaat afknalt, steek ik dat ook niet onder stoelen of banken."

mensen inspireren mij

De nuchterheid van het bedrijfsleven spreekt me daarbij heel erg aan. Enerzijds gaat het daar gewoon maar om werk, en anderzijds neem je daar wel jezelf in mee. Vooral de mensen zelf inspireren mij daarin. Zo fotografeer ik personen die iets hebben bereikt wat het gros van de mensen nooit zal bereiken. Dat maakt me nieuwsgierig. Wat drijft zo iemand? Hoe praat hij of zij, wat moet diegene daarvoor laten? En wat krijgt hij of zij ervoor terug?

Ik ben enorm gepassioneerd over de uitstraling van mensen. Ik zie al snel of mensen het beste naar links of naar rechts kunnen draaien. Dat kan een wereld van verschil betekenen. Ik vind het dan ook heel tof ze daarin mee te nemen. Dan denk ik: we kunnen nu iets voor jou doen waardoor je mensen aantrekt die jij kunt helpen, gewoon door te laten zien hoe jij in het leven staat. Hoe gaaf is dat? Als iemand vervolgens van de plaat afknalt, steek ik dat ook niet onder stoelen of banken. Als die mensen door datgene wat ik vraag en wat ze terugzien dan ook weer een beetje extra blij worden over wat ze doen, raakt me dat extra.  

Over Enith

Enith van Tongeren werkt al sinds 2002 als zelfstandig fotografe en is gevestigd op Scheveningen. In 1996 volgde ze volgde de Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag met als richting fotografie. Nu maakt ze al jaren bedrijfsportretten en foto’s van o.a. directeuren van Nationale Nederlanden, de Rabobank en Delta Lloyd. Ze verzorgt tevens marketingfotografie voor (groot) MKB.

Neem contact met mij op

Aanmelden voor nieuwsbrief