Intake

Hoi, ik ben Enith van Tongeren. Leuk! Binnenkort staat jouw bedrijf voor mijn lens.

Hier lees je meer over mijn werkwijze omtrent de bedrijfsfotografie die je bij mij geboekt hebt.

Lees het zorgvuldig door zodat jij je goed kunt voorbereiden en een goede briefing kunt opstellen voor de medewerkers die in beeld komen.

Portret in Bedrijf Enith van Tongeren

Vul de onderstaande vragenlijst zo volledig mogelijk in.

  Jullie bedrijfsmissie persoonlijk en deskundig in beeld

  Checklist voorbereidingen

  Stel je collega’s op de hoogte

  • Vertel je personeel ten minste een week van tevoren wanneer de fotosessie plaatsvindt. Als iemand hierover vragen heeft, neem dan de tijd om uit te leggen waarom je foto’s laat maken en wat je ermee hoopt te bereiken. Dan is iedereen veel gemotiveerder. Door de medewerkers vroegtijdig op de hoogte te brengen, zullen ze makkelijker willen deelnemen aan de shoot en tijd in te plannen.
  • Zorg voor een opgeruimde werkomgeving. Opruimen tijdens het fotograferen kost waardevolle tijd.
  • Heb je meer specifieke eisen m.b.t. de kledingcode? Geef dan duidelijke instructies wat je van het personeel verwacht. Wel of geen stropdas? Geef daarop een eenduidig antwoord. Dat maakt het wel zo makkelijk voor je medewerkers.
  Vragenlijst Bedrijfsfotografie

  Tip: Zorg voor een quitclaim* formulier of een andere manier om toestemming van de medewerker te krijgen dat hij meewerkt aan deze fotosessie. Dit in het kader van de AVG wet.

  *Een quitclaim is een overeenkomst tussen een opdrachtgever en figurant. In zo’n overeenkomst geeft de figurant of geportretteerde zijn toestemming voor de gemaakte opnamen en verklaart hij af te zien van het portretrecht.

  Op de hoogte blijven van mijn laatste werk en tips ontvangen?

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.