In Blog

Zó vind ik de perfecte fotolocatie

“We hebben een heel groot kantoor maar waar moeten we de foto’s maken?” Dat is altijd het grootste dilemma van opdrachtgevers als ze mij inhuren: waar moeten we de foto’s laten maken?

Ik ben vandaag bij de Rabobank en die hebben een onwijs kantoor hier in Rotterdam met ontzettend veel mooie hoeken. Een hele grote verdieping en het punt is namelijk dat er nu een portret moet worden gemaakt. Een headshot. Dus ik heb helemaal niet zo veel van de achtergrond nodig. Vandaag is het prachtig licht, de zon schijnt. Ik sta aan de andere kant van het pand; het is echt het noorderlicht en ik heb eigenlijk alleen dit hoekje gekozen. En het zal je verbazen, ik sta dus ook in de keuken. Dus dit is helemaal niet zo romantisch met een hele studio en goede verlichting, maar dit stukje heb ik nodig. Dus dan zal ik straks even het resultaat laten zien. Dus je ziet, ik heb niet heel veel nodig om gewoon tot een goed resultaat te komen. Ik ben hier ook weer zo blij mee. Het licht begint nu ook feller te schijnen. Dus je ziet dat het resultaat ook weer goed kan zijn met zo’n klein stukje achtergrond. Ik zou zeggen; missie geslaagd!