In Blog

Zó wordt op de foto gaan een hobby

Mijn mooiste foto’s heb ik altijd als ik op vakantie ben! Herken jij deze uitspraak? Ik hoor dit vaak van de mensen die ik fotografeer en die er niet van overtuigd zijn dat hun zakelijke portret er zo leuk uit gaat zien. En ik vind dat altijd wel fascinerend want, hoe kan dit nou? Betere foto’s tijdens de vakantie?

Ik ben Enith van Tongeren, zakelijk fotograaf en in deze video ga ik jou vertellen hoe dit komt maar vooral, hoe je dit in je voordeel kunt gebruiken. Als op de foto gaan niet jou hobby is en het moet ook nog eens voor zakelijke doeleinden. Dan zit je daar natuurlijk niet op te wachten. Want wat als het weer een foto met een te gemaakte lach wordt waar jij jezelf niet in terug ziet?? Als je op vakantie gefotografeerd wordt dan gebeurt er natuurlijk iets anders. Allereerst is er het bruinere hoofd. Een gezond ogende huid is al voldoende om je te laten stralen. Dan is er de ontspanning en blijdschap die zorgt voor een lach die spontaan oogt. Het belangrijkste is dat je meer controle hebt over de uitkomst. En daarom raadt ik jou het volgende aan; Gebruik de komende vakantie om vlieguren te maken. Laat jezelf zo vaak mogelijk fotografen en onderzoek de vele kanten van jou. Dat zijn namelijk kanten die mensen echt van je waarnemen. Die je niet kunt verhullen. Het gaat puur om zelfacceptatie. Waar accepteer jij jezelf wel en waardoor niet? Veel op de foto gaan in de vakantie, als je er op je best uitziet is goed voor je zelfbeeld. Omdat je het vaak doet ga je jezelf ook nog eens meer accepteren.